söndag 30 september 2012

30årskalas

Igår var vi bjudna på 30årskalas hos en vän där det bjöds på massa roligheter men även ett och annat gott att stoppa i sig vad det gäller matväg. Eftersom detta med låghydratkost/LCHF/sockerfritt är ett helt nytt kapitel i mitt liv så gäller det att tänka efter en gång extra. Såhär var buffébordet upplagt:
- två olika sorters vitt bröd (denna sektionen hoppade jag över helt)
- grönsaker av olika slag, festligt upplagt i seperata skålar (jag valde tomat, gurka och sallad, hoppade över bland annat melon)
-två stora fat med fläskfilé och kyckling med olika härliga kryddningar (här valde jag att ta till mig ordentligt)
-en stor härlig, krämig och fin potatisgratäng (även denna valde jag att lämna åt sitt öde trots att den onekligen såg lockande ut)
-en stor gryta med härlig sås (där tog jag en rejäl slev att hälla på mitt kött)

Detta smakade fantastiskt gott och jag valde även att ta en portion till så jag blev lagom mätt men utan att känna mig för mätt eller uppblåst som jag annars kan upleva när jag äter likanade mat (då givetvis med både bröd och potatisgratäng). Jag kunde heller inte uppleva att jag kände det som en ofullständig måltid, tvärtom kunde jag känna en härlig känla av stolthet nästan att jag hållit mig till min (jag vill inte kalla det för diet) plan att undvika mycket kolhydrater, trots att jag var bjuden på kalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar